arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Jeanet Wolf

Mijn weg als ondernemer inclusief veel (prive) tegenslagen

Al sinds ik kan lopen reed ik pony. Vanaf mijn 10e kreeg ik mijn eigen pony en velen volgden.

Rond mijn 15e begon mijn talent voor het trainen van wilde paarden duidelijk te worden.

De eerste jaren werd ik door de buren, de vrienden van de buren, de vrienden van de vrienden van de buren, etc.

gevraagd om hen te helpen hun paard te trainen.


Vanaf mijn 18e maakte ik er mijn werk van.

Mijn eerste bedrijf "Eigen paard Goud waard" was het eerste 'echte' bedrijf. Daarvoor organiseerde ik met regelmaat boekenmarkten, verkoopdagen van oude spullen en nog verder terug in de basisschooltijd beschilderde ik zelf gemaakte gips-dieren. Die ik dan verkocht voor 2 gulden 50. Aan met name mijn eigen ouders.


In deze jaren heb ik mijn intuïtie tot het maximale ontwikkeld. Ik deed vrijwel alles op gevoel en hoewel ik de kennis ook absoluut had, kwam gevoel altijd boven ratio. Dankzij de paarden heb ik geleerd hoe kloppend je gevoel en intuïtie zijn als je ze leert verstaan.


"Eigen Paard Goud Waard" eindigde abrupt

In de jaren die volgden groeide mijn bekendheid in de paardenwereld, werd ik beter en beter. En kwam ik meer bekend te staan als dat meisje dat altijd bleef zitten en altijd rustig bleef.

Door die reputatie kreeg ik de steeds moeilijkere en meer gevaarlijke paarden in training.


Ontzettend mooi. En gevaarlijk dus. 

Het was allemaal ontstaan vanuit hobby. Van bedrijfsvoering wist ik niks. Ik was dan ook mijn bedrijf. Via via kwamen mijn klanten. Ik deed alles zelf. Mijn business model was zo breekbaar als de pest.


Dat werd pas echt pijnlijk duidelijk in juni 2012, toen ik van een paard viel en mijn rug brak.
Van de een op andere seconde was mijn bedrijf niks meer waard en moest ik stoppen.


Het ironische: Mijn intuïtie vertelde me dat ik niet op het paard moest stappen. Maar mijn ego ging me in de weg staan want 'ik zou wel eens even laten zien wat ik kon'. Volledig tegen mijn gevoel in (iets dat ik letterlijk maar een handvol keren heb gedaan als het gaat om paarden trainen - en wat ook al die keren slecht af liep) stapte ik op het paard. Zonder angst, zonder twijfel maar wel volledig tegen dat kleine stemmetje in.

Die ene keer negeren veranderde mijn leven totaal.

Al snel volgde een nieuw bedrijf

Ondanks dat Eigen paard Goud waard als paddock paradijs pas in januari 2019 beëindigd is wegens het verkopen van de boerderij, startte ik in 2012 met mijn nieuwe bedrijf.


Ik lag toch een maand of 6 te rusten met mijn gebroken rug. Wilde altijd al een receptenboek schrijven en workshops geven. Vanuit het bed voor het raam ontstond dan ook het bedrijf Wolfcoaching.

Eerst een receptenboek en superfood-webwinkel. Later uitgebreid met het geven van workshops, verkopen van mijn zelfgemaakte raw-food taarten en chocolade.


In 2013 kwam er een dietistenpraktijk bij, ik was ondertussen afgestudeerd dietist. En in 2014 breidden mijn man John en ik uit met een sportschool en een atleten team.


Gedurende de jaren werd dat aangevuld met online voedingscoaching. Er ontstond een team aan coaches en trainers binnen Wolfcoaching.


Geleerd had ik wel, van die gebroken rug. Nooit meer zo'n kwetsbaar businessmodel. En ook: Niet meer tegen mijn gevoel ingaan.

Gaande de jaren breidde ik uit door meerdere coaches en trainers aan te nemen en niet zelf 'het bedrijf te zijn'. Uiteindelijk werkten er 5 trainers/coaches binnen het bedrijf en hadden we meerdere mensen die de overige zaken zoals marketing uitvoerden.

Een kleine sprong in het prive leven

Even terug in de tijd. John, mijn prachtige en ontzettend lieve man, en ik leerden elkaar in 2005 kennen tijdens een vakantie in Oostenrijk. John woonde in Strijen, ik in de Wijk (Drenthe). 2 uur bij elkaar vandaan.


Ondanks de afstand zochten we elkaar jaren lang ieder weekend op. Tot we in 2011 gingen samenwonen. John en ik wijken graag af van de grote massa. We doen alles net wat anders.


Zo besloten we in 2014 te trouwen. Op Hawaii. Leek ons leuk. En in 2015 besloten we permanent te gaan reizen en de bedrijven online te vormen. Leek ons ook leuk.


Fast forward: eind 2019 zijn we, wat begon als vakantie liefdes, bijna 14 jaar samen, hebben we verschillende bedrijven (gehad), reizen we permanent de wereld over en doen alles zoals we het zelf graag willen. En bij voorkeur ook alles samen. Ondanks de blikken. Ondanks het onbegrip. Ondanks de tegenslagen. Ondanks Alles.

De boel verkopen en permanent op reis

In 2015 miste ik een fulltime kracht in het bedrijf die op topniveau kon meedenken.

John was verre van een ondernemer in hart en nieren maar was (gelukkig voor mij) wel toe aan een nieuwe stap in zijn leven. Hij stopte met zijn vaste baan en kwam mij versterken in het bedrijf.


In datzelfde jaar besloten we permanent de wereld over te willen reizen. In 2016 maakten we proef-reizen. De bedrijven bleven mooi doordraaien terwijl wij woonden waar we wilden.


Vanuit onze nieuwe leefstijl kregen we vaker en vaker de vraag of we andere ondernemers hier ook bij konden helpen. Eerst hielden we de boot af, we zagen er helemaal niks in.


Totdat de vraag zo groot werd dat we Kickassleven.nl startten. Ons nieuwe bedrijf dat in 2016 ging richten op ondernemers.

Geen plezier meer

Al langere tijd had ik geen enkel plezier meer om aanwezig te zijn in de fitnessbranche. Het klopte niet meer met wat ik wilde bereiken met mijn klanten. We besloten - na heel lang wikken en wegen, want het leverde mooi resultaat op - om afscheid te nemen van de hele voeding- en sportbranche. En volledig te richten op Kickassleven. De sportschool werd verkocht, de online trainingen werden beeindigd, de dietistenpraktijk werd een hoofdstuk uit het verleden.

Chronisch ziek

Weer een prive-kink in de kabel.


Het breken van mijn rug is heel helder en concreet. Het is meetbaar. Het bestaat.


De chronische klachten die ik al jaren had, van kinds af aan al, waren veel ongrijpbaarder.


Jaren lang ging ik ziekenhuis in en uit. Jaren lang werd ik steeds meer moe, kreeg ik steeds meer pijn.


Mijn opleidingen hield ik slecht vol waardoor aangepaste roosters nodig waren. Stage lopen was zo zwaar voor mijn lijf dat ik iedere week zieker werd. Omdat ik 'gewoon door wilde zetten' werkte in mezelf de vernieling in.


Op een bepaald punt wist niemand wat er met me was en besloot ik het te negeren.


Ik bleef doorgaan met intensief sporten (deed bikinifitness en later bodyfitness wedstrijden), bleef keihard werken aan mijn eigen bedrijven. Bleef op pure wilskracht door beuken.


Tot mijn lijf het echt niet meer aankon en ik weken lang niks anders kon dan liggen en slapen. 


Uiteindelijk werd fibromyalgie geconstateerd. Een diagnose die eigenlijk niks duidelijk maakt omdat er niet werkelijk 'iets' is, zoals bij een gebroken rug bijvoorbeeld.


Na jaren steeds ellendiger voelen besloot ik 1 ding: Ik ga hier het beste van maken en het maximale uit mijn leven halen. Ik ga Gelukkig zijn Ondanks Alles.

Het bedrijf ontgroeid

We bleven doorontwikkelen met Kickassleven. Na een aantal jaar paste die naam, de uitstraling en de doelgroep niet meer bij onze wensen. In 2018 zijn we een volledige rebranding ondergaan en werd Kickassleven omgedoopt tot Lifestyle of Business.

Lifestyle of Business

Lifestyle of business was ondertussen een bedrijf met een man of 5 personeel, groeide in het jaar erna uit naar een bedrijf van mensen in het kernteam. En 5+ mensen die niet in het kernteam zitten en een kleinere rol hebben.


Ondanks dat we nog steeds veel reisden, nu overigens nog, wilden we Lifestyle of Business wel grootster aanpakken dan al het andere dat we tot nu toe gedaan hebben.


Behalve dat we er plezier uithalen om jaarlijks onze groei te verdubbelen halen we ook plezier uit een steeds groter bedrijf in alle opzichten.


Begrijp me niet verkeerd, ik vind het prima als je tevreden bent met een ton of 2 omzet per jaar. Maar wij hebben er ergens onderweg voor gekozen een spel te maken van de constante groei. Behalve dat zulke omzetten minstens onze kwartaal-targets zijn, willen we dit ieder jaar vergroten. Een grotere impact maken. Van daaruit meer teruggeven aan de wereld.


Stilstand is niet waarvoor we doen wat we doen ;)


Online en Offline combineren

Een deel van onze bedrijfsvoering is online, een deel offline.

In ons LSOB-Kantoor in Drenthe geven onze coaches en trainers trainingen aan vakmannen die de leider willen worden van hun bedrijf. We richten ons met name op de offline branches (drukkerijen, kappers, schoonheidsbranche, maneges, fotografen, watersportbedrijven, koor/dirigent, belasting/administratie kantoren, sprekers, trimsalons, enzovoort.


Online begeleiden de LSOB-coaches klanten zodat ze meer misbaar worden in hun bedrijf.
Iedere coach heeft zijn eigen expertise.

Naast LSOB hebben we ook 'MBA op Slippers', een verlengde van Lifestyle of Business.


Behalve het pand in de wijk, waar naast ons kantoor ook een huis, appartement en 2 bedrijven gevestigd zijn die door ons verhuurd worden, zullen we in 2020 verder uitbreiden in het buitenland met LSOB-locaties voor de reizende ondernemer. Maar goed, dat is toekomstmuziek. Voor je het weet krijg je een ongeluk en moet je wat anders ;)

Kanker enzo

Weer even een prive-flashback.


In de zomer van 2018 werd ons leven - opnieuw - flink op zijn kop gezet. Toen John en ik net enkele weken terug in NL waren, werd bij mijn moeder ver uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Zo ver uitgezaaid dat haar botten vol zaten en gebroken en gescheurd waren door de kanker.


Die zomer veranderde ons leven voor ons allemaal flink. Ik besloot vanaf dag 1 om naast ons bedrijf leiden en aansturen, midden in de nacht te studeren op kanker. Om zo alles te doen wat we zelf konden om mama zo gezond mogelijk te krijgen.


Op het moment dat je kiest om iets 'anders' te doen, is commentaar onvermijdelijk. Onze keus om voeding, beweging, mindset, spiritualiteit naast het reguliere toe te passen zorgde voor veel negativiteit, sceptische uitspraken en vervelende opmerkingen.


Maar we kozen te doen wat ons het beste leek. Niet alleen moest mijn rol als leider van LSOB weer veranderen zodat ik nog meer 'uit' het bedrijf kon. Ook moest de gehele levensstijl aangepakt worden. 

Het was een heel pittig half jaar.


Maar tegen alle verwachtingen in ging het dusdanig goed dat mama's tumormarkers op moment van schrijven vanaf de piek met waardes van 2999 gedaald zijn naar 256 (!!).


En dat allemaal terwijl we alles zo luchtig en leuk mogelijk hielden. Zodat we Gelukkig bleven Ondanks Alles.

Gelukkig Om Niks & Ondanks Alles

Na alle dingen die ik leerde als ondernemer. Door alle tegenslagen en rot momenten prive. Door alle heftige gebeurtenissen. Leerde ik kiezen voor wat klopt bij mijn gevoel. En mijn gevoel stuurde me in de richting van een nieuw bedrijf. "Bodhishop" is de handelsnaam, "Gelukkig Ondanks Alles" is de merknaam.


Gelukkig Ondanks Alles is mijn nieuwste bedrijf, opgericht op 1 oktober 2019. Waarin ik alles heb gebundeld waarover ik de laatste jaren veel geschreven en gesproken heb. 


Gelukkig Om Niks & Ondanks Alles. Omdat ik als geen ander weet hoe heftig het leven soms kan zijn. En wat het met je doet als je volledig de verantwoordelijkheid en leiding blijft pakken.

Groeien lukt me niet alleen

Sinds 2015 werk ik samen met coaches die mij wekelijks 1 op 1 begeleiden. Constant op een nieuw niveau, constant omringd worden met mensen die kritisch meekijken.


Op dit moment, half 2019, ligt mijn totaal investering in 1 op 1 begeleiding op persoonlijk- en ondernemer gebied rond de 3 ton. Geen losse trainingen, cursussen en seminars. Maar keiharde business-coaching op strategisch niveau en leiderschap niveau die ik wekelijks van hen krijg. Op moment van schrijven heb ik net weer getekend voor de komende 1.5 jaar bijzonder oncomfortabele wekelijkse groei met mijn bikkelharde en effectieve businesscoach ;)


Namen als Tibor Olgers en mensen vanuit de StraightLine business-school wereld hebben mij voorheen en nu nog steeds ondersteund in de wekelijkse groei. En ik zal voor zover ik nu kan kijken altijd blijven omringen met de besten uit het vak.

Bikkelhard & zakelijk en rustig & introvert tegelijk

Vaak word ik door mensen die me niet kennen en van een afstandje zien omschreven als hard en afstandelijk.

Zodra ik een kort gesprek met iemand voer, laat staan langer met ze werk of spreek, komen ze er al snel achter dat ik niet zo zeer afstandelijk ben maar introvert.


Slap ouwehoeren kan ik heel goed, maar doe ik niet met mensen die ik nog niet ken. Die behoefte heb ik ook helemaal niet.


Introvert betekent niet hetzelfde als 'terughoudend'. Want ondanks dat ik niet de behoefte voel om 'dom te lullen' met jan en alleman. Ben ik zeer eerlijk, niet politiek correct en sta ik er bij mijn klanten om bekend dat ik heel openminded en confronterend ben. Je kunt alles tegen me zeggen en ik vind geen enkel onderwerp raar of vervelend om over te praten.


Ik denk dat iedereen meerdere kanten heeft. Ik in ieder geval wel ;) Ik houd van keiharde businessvoering en strategisch opschalen. En ik ontwikkel mezelf dagelijks op mentaal en spiritueel vlak. Ik ben zelfs zo'n eentje die met regelmaat ayahuasca ceremonies doet en soms dagen naar een klooster gaat om verder te ontwikkelen ;).


Die balans maakt het leven mooi, spannend, uitdagend en vervullend, wat mij betreft.

Een paar feitjes op een rij om de kennismaking af te ronden ;)

Sport en Voeding & Fibro - Weetjes

 • Ik heb jaren lang veganistisch gegeten. In de bodybuildsport werd me dit afgeraden. Tegen mijn gevoel in ging ik niet-vegan eten.
 • Ondertussen weer voornamelijk vegan eet. Behalve als we in NL zijn, dan eet ik met regelmaat geitenkaas en brie.
 • Ik ben een groot fan van 'juice feasting', reinigingskuren waarbij ik 4+ L vers groente- en fruitsap per dag drink. Minstens 2x per jaar doe ik dat waarvan 1x in ieder geval een hele maand.
 • Mijn langste juie feast periode was in 2012 toen ik mijn rug had gebroken. Om het herstel te ondersteunen dronk ik 90 dagen lang enkel groente- en fruitsap.
 • Ik heb 1-2x per jaar een grote aanval van fibromyalgie welke ieder jaar erger worden. Dan lig ik helemaal spastisch in bed, krijg ik uitvalsverschijnselen en ontstaan er (nieuwe) (blijvend) dove plekken op mijn lijf.
 • Ook in zulke periodes doe ik soms juice feasting, dat is altijd mijn go-to methode als ik te erge pijn heb. Helpt direct.
 • Ik heb als bikinifitness- en bodyfitnessatleet wedstrijden gedaan. John en ik hebben ook een keer samen een duo-poseerwedstrijd gedaan
 • Nu doe ik niks meer aan sport omdat dat door de fibro altijd last geeft. Wel doe ik yoga. Gewoon thuis op gevoel. Laatst vertelde iemand dat ik 'Yin Yoga' doe - maar dat weet ik niet, ik doe zomaar wat.

Spiritualiteit en ontwikkeling-weetjes

 • Ik houd ontzettend van helemaal alleen zijn. Stilte, rust aan mijn hoofd, geen afleiding. Zoals bijvoorbeeld in een klooster.
 • Kristallen word ik heel blij van maar ik heb geen idee van de betekenis en werking van alle soorten. Ik vind ze gewoon fijn en mooi.
 • Ayahuasca ceremonies hebben me ondertussen al 7x laten zien wat de connectie is tussen ons hier op aarde en het universum als grote geheel (in een onderdeel van de grote "Gelukkig om Niks & Ondanks Alles" cursus vertel ik hier ook over) en heeft me heel veel fijne inzichten gegeven.
 • Ik had tot eind 2018 moeite met spiritualiteit op de voorgrond delen, ik schaamde me er een beetje voor
 • Al sinds mijn 20e heb ik spiritueel leraren waar ik veel van leer

Random Weetjes

 • Ik vind het super leuk om uren in de keuken raw-vegan recepten te maken
 • Ik heb een duidelijke afkeur voor kou
 • Voorheen was ik heel 'slecht' met groepen, tot ik ontdekte welke trigger en overtuiging (en oorzaak) er onder lagen. Nu ben ik 'in training' bij mezelf om een superconnector te worden.
 • Ik houd ontzettend van ondernemen en bedrijven bouwen. Zo werk ik o.a. met ondernemers met miljoenen bedrijven, die ik coach om hun bedrijf nog succesvoller te maken. 
 • Als ik een nieuw bedrijf bouw doe ik dat op een manier dat ik zelf al snel weer 'misbaar' ben, door een team te verzamelen, te zorgen dat ik als leider alles goed aanstuur, zodat ik daarna weer door kan met een volgend plan. Maar nooit als het nieuwste bedrijf nog niet volledig zelfstandig geld oplevert.
 • Ik heb over het algemeen in ieder geval 3-4 kennismakingsmomenten met iemand nodig voordat ik iemand helemaal toelaat. Als dat moment is gekomen maak ik heel veel onnozele grappen en ben ik heel 'anders' dan de meeste mensen me kennen