arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Jeanet Wolf

'Tenminste niet zo eentje die zelf geen bedrijf heeft en zomaar wat lult'

Het ondernemen begon al vroeg

Al sinds ik kan lopen reed ik pony. Vanaf mijn 10e kreeg ik mijn eigen pony en velen volgden.

Rond mijn 15e begon mijn talent voor het trainen van wilde paarden duidelijk te worden.

De eerste jaren werd ik door de buren, de vrienden van de buren, de vrienden van de vrienden van de buren, etc.

gevraagd om hen te helpen hun paard te trainen.


Vanaf mijn 18e maakte ik er mijn werk van.

Mijn eerste bedrijf "Eigen paard Goud waard" was het eerste 'echte' bedrijf. Daarvoor organiseerde ik met regelmaat boekenmarkten, verkoopdagen van oude spullen en nog verder terug in de tijd beschilderde ik (niet al te mooi als jonge basisschool-ganger) zelf gemaakte gips-dieren. Die ik dan verkocht voor 2 gulden 50. Aan met name mijn eigen ouders.


"Eigen Paard Goud Waard" eindigde abrupt

In de jaren die volgden groeide mijn bekendheid in de paardenwereld, werd ik beter en beter. En kwam ik meer bekend te staan als dat meisje dat altijd bleef zitten en altijd rustig bleef.

Door die reputatie kreeg ik de steeds moeilijkere en meer gevaarlijke paarden in training.


Ontzettend mooi. En gevaarlijk dus. 

Het was allemaal ontstaan vanuit hobby. Van bedrijfsvoering wist ik niks. Ik was dan ook mijn bedrijf. Via via kwamen mijn klanten. Ik deed alles zelf. Mijn business model was zo breekbaar als de pest.


Dat werd pas echt pijnlijk duidelijk in juni 2012, toen ik van een paard viel en mijn rug brak.
Van de een op andere seconde was mijn bedrijf niks meer waard en moest ik stoppen.

Al snel volgde een nieuw bedrijf

Ondanks dat Eigen paard Goud waard als paddock paradijs pas in januari 2019 beeindigd is wegens het verkopen van de boerderij, startte ik in 2012 met mijn nieuwe bedrijf.


Ik lag toch een maand of 6 te rusten met mijn gebroken rug. Wilde altijd al een receptenboek schrijven en workshops geven. Vanuit het bed voor het raam ontstond dan ook het bedrijf Wolfcoaching.

Eerst een receptenboek en superfood-webwinkel. Later uitgebreid met het geven van workshops, verkopen van mijn zelfgemaakte raw-food taarten en chocolade.


In 2013 kwam er een dietistenpraktijk bij, ik was ondertussen afgestudeerd dietist. En in 2014 breidden mijn man John en ik uit met een sportschool en een atleten team.


Gedurende de jaren werd dat aangevuld met online voedingscoaching. Er ontstond een team aan coaches en trainers binnen Wolfcoaching.


Geleerd had ik wel, van die gebroken rug. Nooit meer zo'n kwetsbaar businessmodel.

Gaande de jaren breidde ik uit door meerdere coaches en trainers aan te nemen en niet zelf 'het bedrijf te zijn'. Uiteindelijk werkten er 5 trainers/coaches binnen het bedrijf en hadden we meerdere mensen die de overige zaken zoals marketing uitvoerden.

De boel verkopen en permanent op reis

In 2015 miste ik een fulltime kracht in het bedrijf die op topniveau kon meedenken.

John was verre van een ondernemer in hart en nieren maar was (gelukkig voor mij) wel toe aan een nieuwe stap in zijn leven. Hij stopte met zijn vaste baan en kwam mij versterken in het bedrijf.


In datzelfde jaar besloten we permanent de wereld over te willen reizen. In 2016 maakten we proef-reizen. De bedrijven bleven mooi doordraaien terwijl wij woonden waar we wilden.


Vanuit onze nieuwe leefstijl kregen we vaker en vaker de vraag of we andere ondernemers hier ook bij konden helpen. Eerst hielden we de boot af, we zagen er helemaal niks in.


Totdat de vraag zo groot werd dat we Kickassleven.nl startten. Ons nieuwe bedrijf dat in 2016 ging richten op ondernemers.

Geen plezier meer

Al langere tijd had ik geen enkel plezier meer om aanwezig te zijn in de fitnessbranche. Het klopte niet meer met wat ik wilde bereiken met mijn klanten. We besloten - na heel lang wikken en wegen, want het leverde mooi resultaat op - om afscheid te nemen van de hele voeding- en sportbranche. En volledig te richten op Kickassleven. De sportschool werd verkocht, de online trainingen werden beeindigd, de dietistenpraktijk werd een hoofdstuk uit het verleden.

Het bedrijf ontgroeid

We bleven doorontwikkelen met Kickassleven. Na een aantal jaar paste die naam, de uitstraling en de doelgroep niet meer bij onze wensen. In 2018 zijn we een volledige rebranding ondergaan en werd Kickassleven omgedoopt tot Lifestyle of Business.

Lifestyle of Business

Lifestyle of business was ondertussen een bedrijf met een man of 5 personeel, groeide in het jaar erna uit naar een bedrijf van 9 mensen in het kernteam. En 3+ mensen die niet in het kernteam zitten en een kleinere rol hebben.


Ondanks dat we nog steeds veel reisden, nu overigens nog, wilden we Lifestyle of Business wel grootster aanpakken dan al het andere dat we tot nu toe gedaan hebben.


Behalve dat we er plezier uithalen om jaarlijks onze groei te verdubbelen halen we ook plezier uit een steeds groter bedrijf in alle opzichten.


Begrijp me niet verkeerd, ik vind het prima als je tevreden bent met een ton of 2 omzet per jaar. Maar wij hebben er ergens onderweg voor gekozen een spel te maken van de constante groei. Behalve dat zulke omzetten minstens onze kwartaal-targets zijn, willen we dit ieder jaar vergroten. Een grotere impact maken. Van daaruit meer teruggeven aan de wereld.


Stilstand is niet waarvoor we doen wat we doen ;)


Online en Offline combineren

Een deel van onze bedrijfsvoering is online, een deel offline.

In ons LSOB-Kantoor in Drenthe geven onze coaches en trainers trainingen aan vakmannen die de leider willen worden van hun bedrijf. We richten ons met name op de offline branches (drukkerijen, kappers, schoonheidsbranche, maneges, fotografen, watersportbedrijven, koor/dirigent, belasting/administratie kantoren, sprekers, trimsalons, enzovoort.


Online begeleiden de LSOB-coaches klanten zodat ze meer misbaar worden in hun bedrijf.
Iedere coach heeft zijn eigen expertise.

Naast LSOB hebben we ook 'MBA op Slippers', een verlengde van Lifestyle of Business.


Behalve het pand in de wijk, waar naast ons kantoor ook een huis, appartement en 2 bedrijven gevestigd zijn die door ons verhuurd worden, zullen we in 2020 verder uitbreiden in het buitenland met LSOB-locaties voor de reizende ondernemer. Maar goed, dat is toekomstmuziek. Voor je het weet krijg je een ongeluk en moet je wat anders ;)

Groeien lukt me niet alleen

Sinds 2015 werk ik samen met coaches die mij wekelijks 1 op 1 begeleiden. Constant op een nieuw niveau, constant omringd worden met mensen die kritisch meekijken.


Op dit moment, half 2019, ligt mijn totaal investering in 1 op 1 begeleiding op ondernemer gebied rond de 3 ton. Geen losse trainingen, cursussen en seminars. Maar keiharde business-coaching op strategisch niveau en leiderschap niveau die ik wekelijks van hen krijg. Op moment van schrijven heb ik net weer getekend voor de komende 1.5 jaar bijzonder oncomfortabele wekelijkse groei met mijn bikkelharde en effectieve businesscoach ;)


Namen als Tibor Olgers en mensen vanuit de StraightLine business-school wereld hebben mij voorheen en nu nog steeds ondersteund in de wekelijkse groei. En ik zal voor zover ik nu kan kijken altijd blijven omringen met de besten uit het vak.

Bikkelhard & zakelijk en rustig & introvert tegelijk

Vaak word ik door mensen die me niet kennen en van een afstandje zien omschreven als hard en afstandelijk.

Zodra ik een kort gesprek met iemand voer, laat staan langer met ze werk of spreek, komen ze er al snel achter dat ik niet zo zeer afstandelijk ben maar introvert.


Slap ouwehoeren kan ik heel goed, maar doe ik niet met mensen die ik nog niet ken. Die behoefte heb ik ook helemaal niet.


Introvert betekent niet 'terughoudend'. Want ondanks dat ik niet de behoefte voel om 'dom te lullen' met jan en alleman. Ben ik zeer eerlijk, niet politiek correct en sta ik er bij mijn klanten om bekend dat ik heel openminded en confronterend ben. Je kunt alles tegen me zeggen maar als je jezelf zit te bullshitten kun je af en toe de wind van voren krijgen.


Ik denk dat iedereen meerdere kanten heeft. Ik in ieder geval wel ;) Ik houd van keiharde businessvoering en strategisch opschalen. En ik ontwikkel mezelf dagelijks op mentaal en spiritueel vlak. Ik ben zelfs zo'n eentje die met regelmaat ayahuasca ceremonies doet en soms dagen naar een klooster gaat om verder te ontwikkelen ;).


Een ding is wel bij iedereen duidelijk: Ik ga voor je door het vuur en zal er alles aan doen om het maximale uit jou en je bedrijf te halen. Zelfs al vind je me daardoor af en toe heel erg onaardig omdat ik zo direct ben. Want resultaat behalen met mijn klanten is wat ik doe, op ieder gebied dat ze wensen. Ik zal zorgen dat je er het maximale uithaalt.